AriaFreddo

Languages

Važno je znati

Uvjeti poslovanja

Objavljeno: 08.05.2019. 15:57

Ovim  uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca, a odnosi se na uvjete i način naručivanja proizvoda i usluga, uvjete i načine plaćanja, prava na raskid ugovora, uvjetima jamstva, zaštite tajnosti osobnih i drugih podataka te o uvjetima dostave

Ovim  uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca, a odnosi se na uvjete i način naručivanja proizvoda i usluga, uvjete i načine plaćanja, prava na raskid ugovora, uvjetima jamstva, zaštite tajnosti osobnih i drugih podataka te o uvjetima dostave.

Trgovac

Trgovac je društvo Aria Freddo d.o.o. sa sjedištem u Savska cesta 41, 10000 Zagreb, OIB 76960222318 (dalje u tekstu: Aria Freddo).

Internet trgovina www.aria-freddo.hr vam omogućava kupovinu klima uređaja, dizalica topline te usluge koje nudi tvrtka Aria Freddo d.o.o. putem Interneta. U Internet trgovini su predstavljeni naši proizvodi i usluge, detaljne informacije i cijene proizvoda. Uvjeti kupovine određeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 14/2019).

Kupac

Kupac je svaka fizička punoljetna osoba ili pravna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja Aria Freddo, a što se potvđuje narudžbom artikala.  Ugovor sklopljen na daljinu se potvrđuje kada korisnik:

  • Odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Aria Freddo Internet trgovine
  • Odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Aria Freddo Internet trgovine.  

 Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom registracije ili izrade korisničkog računa, naziv pod kojim će ostvarivati uslugu te upisati valjanu elektroničku poštu.

Registracija se izrađuje samo za jednu osobu i nije dopušteno dijeljenje podataka o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama ili uporaba korisničkih računa  trećih osoba.  

Trgovac je ovlašten uskratiti prodaju i ugasiti korisnički račun ukoliko se krše odredbe Uvjeta poslovanja.

Uvjeti kupovine

Kupovina u Internet trgovini Aria Freddo je moguća samo kada kupac odradi sve potrebne radnje i korake vezano za kupovinu proizvoda.  

Kupac odabire željeni proizvod te ga sprema u košaricu proizvoda klikom na link Kupi.
U košarici proizvoda kupac može vidjeti sve proizvode, količinu i ukupnu cijenu. Može brisati ili dodati količinu. Sljedeći korak je upisivanje potrebnih podataka, nakon toga odabire adresu dostave. Zadnji korak potvrde narudžbe je izbor plaćanja. Nakon što kupac potvrdi kupovinu  na email adresu kupca će se poslati automatski generirana poruka u kojoj je potvrda narudžbe. 

Ako kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektroničke pošte. U tom slučaju molimo kupca da nam se javi na info@aria-freddo.hr.

Uz svaki proizvod navedeni su podaci o maloprodajnoj cijeni, posebne akcije i popusti te o specifikaciji proizvoda i načinu dostave. Nadalje, cijena proizvoda uključuje PDV te sve ostale troškove. 

Načini plaćanja

Plaćanje općom uplatnicom
proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama Hrvatske pošte, FINA-e ili bankama. Nakon potvrde narudžbe, Internet trgovina Aria Freddo  prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku od 7 dana. Nakon primitka dokaza o uplati izvršit će se dostava narudžbe na kućnu adresu Kupca.

Plaćanje internet bankarstvom
proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Internet Trgovina Aria Freddo prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

Online naplata  kreditnom ili debitnom karticom

Debitne kartice- Maestro (sve banke) , Visa electron (sve Banke)

Privredna Banka Zagreb - PBZ

  • Visa i Maestro jednokratno i na rate izdane od PBZ-a
  • American Express jednokratno i na rate
  • MasterCard jednokratno

Erste

  • Diners jednokratno i na rate
  • MasterCard, Visa , Maestro jednokratno

Zagrebačka banka

  • MasterCard, Visa - jednokratno
  • Maestro - jednokratno

Izjava o sigurnosti

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Dostava

Dostava za proizvode iznad 130,00 eur kupljene u Internet trgovini Aria Freddo je besplatna. Za ostale proizvode cijena dostave je 6,00 eura. U tom slučaju iznos dostave će biti prikazan u košarici i naplaćen.

Dostava proizvoda je preko dostavnih službi. Rok dostave je između 3 i 7 radnih dana. Ne uključujući otoke gdje nema svakodnevne dostave. Dostavne službe dostavljaju robu do ulaza u objekat. Ne nose robu na katove. Potrebno je osigurati nesmetan prolaz do ulaza u objekat.

Dostava je moguća od strane radnika tvrtke Aria Freddo kupcima ukoliko je korisnik  naručio uslugu montaže uređaja u dogovoreno vrijeme.

Dostava se organizira za područje Republike Hrvatske. Ako kupac iz druge države kupuje proizvod. Dostavu proizvoda mora organizirati kupac. 

Mi se trudimo da su naši proizvodi dostupni za isporuku odmah po narudžbi no u slučaju da naručeni proizvod nije moguće isporučiti u roku, kontaktirat ćemo kupca te mu izvršiti povrat novca ili mu ponuditi proizvod koji odgovara specifikacijama naručenog proizvoda.

Raskid Ugovora

Po članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN 14/19) Potrošač ima pravo jednostrano raskinuti ugovor  ne navodeći razloge u roku od 14 dana nakon primitka proizvoda.

O svojoj odluci o raskidu ugovora kupac je dužan o tome obavijestiti Trgovca i to putem obrasca kojeg možete naći na Internet stranici Aria-Freddo. Te ovdje..

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam proizvod bude vraćen ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam proizvod poslali nazad. Proizvod ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima (NN 29/2018).

Naručeni su proizvodi pakirani  na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim odnosima (NN 29/18). Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail info@aria-freddo.hr s naznakom reklamacija.

Trgovac će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 29/18) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 14/2019). U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko se pak ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko je reklamaciju odbijena, Prodavatelj će o istome obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Jamstva uređaja

Jamstva na uređaje kupljene u Internet trgovini Aria Freddo su sukladna jamstvima proizvođača.
Jamstvo na klima uređaje i dizalice topline se ne priznaje ukoliko instalacija uređaja nije napravljena od ovlaštenog servisa i po pravilima struke.

Jamstveni list ispunjava osoba iz ovlaštenoga servisa koja je izvršila instalaciju uređaja te pustila uređaj u rad.

Izjava o privatnosti

Aria Freddo d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Aria Freddo d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Korisnička zona

Što treba znati prilikom odabira, kupovine i održavanja klima uređaja?

Iz ponude izdvajamo

Iz ponude izdvajamo

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »