AriaFreddo

Languages

Održavanje i montaža klima uređaja

Nadopuna rashladnog plina

Nadopuna i provjera propuštanja

Freon, plin i ostali nazivi koje se koriste su rashladne tvari koje svi uređaji za hlađenje i klimatizaciju koriste za rad. 

Nestručnom instalacijom i servisima klima uređaja može doći do ispuštanja rashladnog plina u atmosferu što je zabranjeno Zakonom o zaštiti zraka (NN 130/2011). Zbog uštede neki korisnici angažiraju nestručne osobe za montažu i servis klima uređaja.
Samo kvalificirani i obučeni instalateri/serviseri za rad sa rashladnim plinovima smiju instalirati, puštati u rad i puniti uređaje. Tvrtke koje instaliraju, puštaju u rad uređaje koje sadrže stakleničke plinove moraju posjedovati dozvolu od Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE).   

Tvrtka Aria Freddo posjeduje dozvolu te zaposlenike koji imaju položene potrebne cetifikate. Očuvanje planete je bitna stvar i jako nam je stalo da svojim radom i trudom smanjimo nepotrebno ispuštanje plinova koji štete ozonu i pridonose zagrijavanju naše plave planete. 

U sklopu naših Standard i Super Servisa obavezno mjerimo parametre rada uređaja i stanje rashladnog plina. Mjerenjem isparavanja i kondenzacije rashladnog plina utvrđujemo nedostaje li rashladni plin u sustavu. 

Ukoliko utvrdimo da plina u sustavu nedostaje u manjim količinama, elektroničkim detektorom ispuštanja  provjeravamo spojeve i komponente na sustavu. 

Ukoliko sav plin nedostaje iz sustava potrebno je tlačno ispitivanje dušikom te provjerom ispitati sve komponente sustava.

Punjenje klima uređaja koje koriste rashladni plin R22 nije moguće jer od kraja 2014 godine zabranjeno je punjenje i poravak uređaja te prodaja plina R22.
Klima uređaji koji su se prodavali do kraja 2010. imaju taj plin i njih je potrebno zamijeniti novim uređajima ukoliko je plin iz sustava ispušten.

Ukoliko vaš uređaj ne hladi ili grije kao prije kontaktirajte nas.

 

Kontaktirajte nasKontaktirajte nasKorisnička zona

Što treba znati prilikom odabira, kupovine i održavanja klima uređaja?

Iz ponude izdvajamo

Iz ponude izdvajamo

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »