AriaFreddo

Languages

Održavanje i montaža klima uređaja

Dubinsko čišćenje uređaja

Neugodni mirisi iz klima uređaja osjete se odmah nakon paljenja?

Neugodni mirisi iz uređaja osjete se iz više razloga. Neredoviti servisi, izostanak čišćenja filtera na uređaju, pušenje u prostoriji, povećani postotak prašine (u urbanim sredinama i blizina prometnica) te dugotrajni rad uređaja.

Klima uređaji imaju zadatak da nam osiguraju ugodnu temperaturu za boravak u prostorijama bilo po ljeti ili zimi. Prilikom rada uređaja zrak koji se nalazi u prostorima se filtrira na filterima no dio sitnih dijelova prašine ipak prolazi kroz filtere te se lijepi za lamele isparivača i turbinu ventilatora. 

Kondenzat koji nastaje zbog razlike u temperaturi zraka i temperature na isparivaču su pogodno tlo za razvoj bakterija, gljivica i plijesni. Ventilator u radu povlači sitne čestice kondenzata sa već spomenutim česticama prašine te s vremenom stvaraju slojeve nečistoće koje se ne mogu ukloniti redovnim servisom klima uređaja. 

Pušenjem u prostoriji gdje radi klima uređaj se puno brže hvataju nečistoće i osjeti neugodan miris iz uređaja jer duhanski dim sadrži katran koji se lijepi po dijelovima uređaja kao što su isparivač i ventilator te plastike unutar uređaja. 

Redovito čišćenje filtera je bitno jer se brzo nakupi prašina posebno u gradovima gdje su koncentracije prašine puno veće. Velik broj vlasnika klima uređaja ne čisti filtere te i zbog toga nastaju potencijalni izvori neugodnih mirisa. 

Aria Freddo Super Servis vam nudi kompletno dubinsko čišćenje - kvalitetna usluga nakon koje Vaš uređaj blista te su uz to provjereni svi bitni dijelovi sustava.

Nakon Super Servisa nema neugodnih mirisa iz klima uređaja ni bakterija te Vam uređaj radi kao kad ste ga kupili. 

Korisnička zona

Što treba znati prilikom odabira, kupovine i održavanja klima uređaja?

Iz ponude izdvajamo

Iz ponude izdvajamo

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »